Internetmarketing en websites voor MKB Noord-Nederland   |   Direct contact? Bel 06 – 106 34 377

WordPress Plugins automatisch updaten ZONDER plugin

Als er bij WordPress iets vervelend is, dan zijn het wel de eindeloze updates. Heb je een aardige collectie plugins geïnstalleerd? Dan is de kans groot dat er dagelijks wel een of meerdere updates klaar staan. Vanaf WordPress 5.5 kan dit automatisch! Ik laat je in de onderstaande video zien hoe je dat doet.

Transcriptie

Hoi! Welkom bij een nieuwe video van SiteBundel. Ik ben Marc en vandaag laat ik je een nieuwe functie in WordPress zien: Het automatisch updaten van plugins.

Mijn grootste ergernis in WordPress is waarschijnlijk de hoeveelheid updates die continue geïnstalleerd moeten worden. Voorheen had je een plugin nodig om plugins automatisch te updaten… uhh ja.. beetje dubbel. 

Eindelijk is het nu in WordPress standaard mogelijk om plugins automatisch te laten updaten. En dat is heel goed nieuws! 

Let op! Automatisch updaten is heel handig, maar ook een beetje riskant. Het updaten van een plugin kan soms problemen opleveren: een element in de website of de opmaak raakt in de war of erger nog: de hele website werkt plotseling niet meer. Als je plugins handmatig bijwerkt heb je dat vaak snel door. Doe je het automatisch dan kan het zomaar een paar uur of dagen duren voordat je door hebt dat er iets mis is.

Ok, aan de slag! Het instellen hiervan is heel eenvoudig. Op de plugin pagina geef je per plugin aan of deze automatisch ge-updated mag worden.

Zoals je ziet is de functie nu wel aanwezig. Wees wel kritisch bij het instellen hiervan. Heb je de ervaring dat bepaalde plugins problemen opleveren bij updates? Laat deze dan lekker op handmatig staan. Daarnaast zou ik voorzichtig zijn bij grote plugins als WooCommerce.

Hé! De functie mist nog. Dat komt omdat WordPress wel eerst geupdated moet worden naar de nieuwste versie. Dat gaan we nu doen. En zoals je ziet is de functie nu wel aanwezig. Het spreekt verder voor zich. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

Kost dat?

Benieuwd naar onze all-in tarieven? Vul het formulier in en ontvang snel een offerte:

GRATIS SITECHECK ONTVANGEN?

We controleren je website en geven gratis advies!